E vremea serbărilor!

E vremea serbărilor!

Iunie, ca primă lună de vară, vine cu roșii cireșe la urechi de copii, cu aurii caise de obraji de fetițe, cu alb de crini parfumați, coronițe pentru serbări și copii fericiți de apropierea vacanței.

Iunie se regăsește într-un anotimp, e așezat calendaristic în timpul verii, dar pentru elevi, părinți și oamenii școlii se înscrie în anotimpul serbărilor. Și ce poate fi mai emoționant decât un copil care, sub zâmbetul înlăcrimat al mamei, surâsul emoției mascate bărbătește al tatălui și în vocea caldă a profesorului, primește o recunoaștere a talentului și a cunoștințelor sale într-o serbare? De fapt, acea serbare e doar o simulare a marii serbări în care copilul va fi actor, își va trăi rolul și viața și va ști să înfrunte marele public care va fi lumea înconjurătoare, cu bunele sau relele ei.

Serbările nu se nasc de la sine, nu înfloresc pe o scenă. Pregătite cu mult timp înainte, cu roluri învățate și repetiții, serbările au nevoie de oameni de regie (profesorii), de co-repetitori (părinții, bunicii), de actori (copiii), de texte frumoase și prietenoase.
(https://www.academia.edu/12174918/Cartea_Serbarilor_Scolare ).

Vă propunem o scurtă prezentare a acestei cărți, fără pretenție de recenzie. E doar o prezentare a unei cărți făcute cu suflet de un om care iubește copiii. Neștiut, îi mulțumim pentru strădanie.

Hai să citim!

Lucrarea oferă material pentru șapte serbări:

- Serbarea Abecedarului. Cele zece cântece se pot descărca de pe https://www.coresi.net/eCarteaGratuita/CarteaSerbarilorScolare_Cantecele/. Tot în acest capitol sunt date ca exemplu și două scenete.

- Serbarea de Ziua Copilului. În acest capitol există trei cântece-karaoke ce poate fi descărcat de pe linkul menționat anterior, șapte poezii și două scenete

- Serbarea de sfârșit de an școlar cuprinde opt poezii, două cântece-karaoke, două scenete.

- Serbarea de Ziua Națională. În acest capitol sunt propuse șapte poezii, trei cântece, două scenete.

- Serbarea de Crăciun prezintă șase cântece, patru poezii și trei scenete.

- Serbarea de Ziua Femeii cuprinde două cântece, opt poezii și două scenete.

- Serbarea de Paști prezintă trei cântece, șapte poezii și două scenete.

Succes serbărilor de tot felul și copiilor cu talent mare sau mic!

Tatiana Ghiță

Photo