Reguli pentru o învățare ușoară

Reguli pentru o învățare ușoară

Vrei să înveți mai ușor, să ai rezultate bune și să îți rămână timp liber? Învață după aceste recomandări sau creează reguli proprii de învățare!

Poți învăța când dormi

DA, deoarece în timpul somnului se produce o mare parte a procesului de așezare a informației, creierul tău nu doarme, iar sinapsele funcționează și pun în ordine ce ai învățat.

E nevoie să repeți ce ai învăţat

DA, deoarece uităm în mod natural multe dintre informațiile pe care le învățăm. Creierul se comportă de parcă ar vrea să arunce lucrurile vechi din dulap, ca să facă loc hainelor noi.Și, ca și nouă, îi plac cele mai interesante.
Dacă vrei să reții pentru mai mult timp o informație, poart-o! Repet-o, găseşte-i scop și asorteaz-o cu o alta. Sigur vei reține ce ai repetat.

Trebuie să te concentrezi când înveți

DA, trebuie doar să înveți, fără să faci altceva, ca și când ai sta la masă cu familia. Ești eficient și înveți cu spor dacă te concentrezi doar pe ce ai de învățat, fără să te întrerupi din ce faci. După ce ai terminat de învățat, poți vorbi cu prietenii sau poți face o activitate relaxantă. Nu amesteca învățatul cu notificările sau vreun film, pentru că nici tu nu primești ciorba și desertul în aceeași farfurie.Spor la învățat!

Poți avea un mediu bun pentru învățat

DA, trebuie doar să le spui celor din casă că vrei să înveți și vei fi respectat. Familia îți va oferi linişte, căldură, lumină suficientă şi un spaţiu ordonat, un birou de studiu. Nu învăța așezat în pat, creierul tău va crede că ești pregătit de somn, iar tu nu vrei asta. Deschide fereastra dacă te concentrezi mai greu, să fie aerisit, oxigenul este cea mai importantă resursă a creierului.

Nu trebuie să tocești

DA, ce este scris într-un manual sau într-o carte este produsul gândirii unui autor, care dezvoltă niște idei și dă amănunte pentru a convinge cititorul. NU toate informațiile scrise acolo trebuie reţinute. Ia textul ca atare, citește-l, înțelege-l şi organizează ideile principale în funcţie de ce știi tu. Gândește și folosește cuvintele tale, fă scheme de învățare sau chiar un desen simplu, ca să te ajuți. E mai simplu și util așa.
Tatiana Ghiță

Photo